Write me: shamsul-haq@hotmail.de

Shams Ul-Haq mengde zich als undercoverjournalist tussen de vluchtelingen

Jan Stevens
De voorbije tien maanden leefde de Duitse journalist Shams Ul-Haq (40) als vluchteling in enkele Europese asielcentra. Wat hij zag en meemaakte, zorgt voor schokgolven. “IS heeft de vluchtelingenstroom geïnfiltreerd.”

In oktober 2015 dook de Duits-Pakistaanse journalist en terreurexpert Shams Ul-Haq voor het eerst vermomd als vluchteling onder in een asielcentrum. Een maand eerder had bondskanselier Angela Merkel nog te midden de grote asielcrisis rustig en beheerst verklaard: ‘Wir schaffen das’. “Frau Merkel heeft het hart op de juiste plaats maar toen verkocht ze quatsch”, zegt Ul-Haq. “Nog voor haar beruchte uitspraak zag ik al dat we het helemaal niet konden bolwerken.

Dit DM+ artikel behoort tot het betalende deel van de website.

Abonnee? en lees verder.
Geen abonnee? Probeer nu de morgen en lees meteen verder.

http://www.demorgen.be/nieuws/shams-ul-haq-veel-vrijwilligers-in-asielcentra-zijn-vermomde-sala-sten-bdbfda94/

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *